Moj Prostor

+381
Maksima Gorkog 38, 11000 Beograd, Srbija
Pon – Sub: 8.00 – 18.00
Licenca:
Facebook

Na osnovu uredbe Vlade Srbije o pomoći majkama za kupovinu prvog stana, Komisiji za dodelu novčanih sredstava pristiglo je 14 prijava, a doneto je jedno rešenje o dodeli subvencije, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Reč je o porodici iz Sombora, koja ima tromesečnu bebu i kupuje prvi stan, od 96 kvadrata, navode iz ministarstva i dodaju da se pomoć u iznosu od najviše 20.000 evra za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine dodeljuje u okviru mere pomoći majkama koje su dobile dete nakon 1. januara ove godine.

Ovu uredba je doneta u februaru, a na osnovu novih odredbi Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom, koji je na snazi od 1. januara ove godine.

Subvencije mogu dobiti sve majke koje su rodile dete od početka ove godine, nezavisno od toga koje im je to dete po redu rođenja, a za pomoć mogu da se prijave u roku od godinu dana od rođenja deteta.

Zahtevi se podnosi službama za dečju zaštitu u jedinici lokalne samouprave, koje ih prosleđuju Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Osnovni uslov za dobijanje pomoći jeste da majka nema nekretninu ni kao vlasnik ni kao suvlasnik i da prihodi bračnih drugova nisu veći od dve prosečne republičke plate.

Оставите одговор